Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu palo najviše kiše!

Ogulin je opet rekorder, a ovog puta po količini oborina!. Naime, jučer je napadalo  88,5 litara kiše po četvornom metru.  Karlovac bilježi  51.8 litara po četvornom metru, što je znatno manje nego u Ogulinu, ali i dalje je riječ o količini koja je među najvećima u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
Sve to odrazilo se i na vodostaje rijeka pa su na svim mjernim postajama zabilježeni vodostaji koji signaliziraju proglašenje pripremnog stanja za obranu od poplave, piše KAportal.  Rijeka Kupa u Karlovcu trenutačno je na 573 centimetra, a rapidan rast događa se negdje od ponoći, od kada rijeka u sat vremena naraste za 30 do 40 centimetara. Rast vodostaja i dalje je velik iz sata u sat pa se može očekivati kako će Kupa vrlo brzo preći granicu od 600 centimetara.
Slična je situacija i na Korani u Karlovcu, čiji je vodostaj trenutačno (u 10 sati) 524 centimetra. Korana ipak raste malo sporije i tek je ušla u granice pripremnog stanja.
Dobra u Turkovićima pored Ogulina u fazu pripremnog stanja ušla je još sinoć, a dobra vijest je da danas ujutro vodostaj  polako opada i trenutačno je na 174 centimetra. Nadamo se da će tako i ostati, kako se ne bi ponovila situacija od sredine rujna (kao na slici).