Aktualno Županija

Gost iz pakla ušao u kafić na Autobusnom: Opalio konobaricu po stražnjici i ganjao je – kuharica je spasila u zadnji čas

Puljanin u dobi od 40 godina proglašen je krivim na Prekršajnom sudu u Karlovcu prošlog tjedna, jer je u ugostiteljskom objektu na Autobusnom kolodvoru u Karlovcuj pijan bez ikakvog povoda udario godinu stariju konobaricu nogom u stražnjicu.

Incident se dogodio u dopodnevnim satima, oko 10.45 sati, a on je u tom trenutku imao koncentraciju alkohola u krvi od 0,91 g/kg.

Naručio pivo, ali i još par “za van”

Svjedokinja, koja je u ovom slučaju ujedno i oštećena, kaže da okrivljenoga ne poznaje, te da je toga dana obavljala uobičajene konobarske poslove.

– Došao je do šanka i naručio jedno pivo koje sam mu otvorila, te nekoliko njih za koje je želio da ostanu zatvorena. Pitala sam kada će vratiti boce, on je rekao da će ih vratiti sutra. U jednom trenutku se zatrčao prema meni, uhvatio me rukama za ramena, okrenuo i udario nogom u desno bedro. Pobjegla sam prema kuhinji, on je potrčao, ali ga je spriječila kuharica da dođe do mene, iskazala je konobarica na sudu.

Završio u pritvoru

Odmah nakon događaja on je uhićen te je pritvoren do 19 sati istoga dana, kada je pušten. Prekršajni sud mu nije našao olakotnih okolnosti, a za otegotnu okolnost mu je uzeo činjenicu da je već pravomoćno bio osuđivan za isto djelo prekršaja.

Određena mu je kazna u visini od 300 DEM-a, odnosno 1.177,35 kuna, kolika je protuvrijednost ove valute bila po srednjem tečaju HNB-a 31. prosinca 2001. godine. Tristo kuna od te svote mu je oprošteno zbog dana provedenog u zatvoru. (kaportal.hr)