Aktualno Županija

Posjeta OPG-u Kovač

U utorak 5. prosinca u 14 sati posjetom OPG-u Kovač (Jaškovo 5d, Ozalj) bit će proveden nadzor utrošenih sredstava dobivenih Javnim pozivom za turističke projekte u Karlovačkoj županiji iz protekle godine.

Javni pozivi za dodjelu sredstava u turizmu u Karlovačkoj županiji provode se proteklih pet godina te je dodijeljeno preko 1,9 milijuna kuna potpora za projekte u turizmu, a poticaje je ostvarilo preko stotinu korisnika programa.

OPG Kovač iz Jaškova javio se sukladno uvjetima Javnih poziva ukupno tri puta sa svojim projektima te mu je u razdoblju od tri godine (2014. do 2016.) odobreno ukupno 46.000,00 kuna bespovratnih sredstava za uređenje kušaonice i izletišta na području gospodarstva.

Uz vlasnike Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Kovač i gradonačelnicu Grada Ozlja Gordanu Lipšinić bit će nazočna direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić, dok će u ime Karlovačke županije prisustvovati zamjenice župana dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar i Martina Furdek Hajdin, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Željko Fanjak i viši stručni suradnik za turizam u Upravnom odjelu za gospodarstvo Marin Stanišić.(kazup)