Aktualno Županija

Karlovački SDP-ovci biraju novo vodstvo: Dario Janković jedini kandidat za predsjednika, cilj postavljanje organizacije “na noge”

SDP-ov veteran, sadašnji gradski vijećnik, nekadašnji kandidat za gradonačelnika i bivši gradski pročelnik Dario Janković od petka će biti zadužen za dizanje ove stranke u Karlovcu. Jedni je, naime, kandidat za predsjednika karlovačkog SDP-a pa je već sada izvjesno da će stranku i voditi u idućem mandatu iako je Izborna konvencija za dva dana.

Postavljanje na noge
Karlovački SDP, podsjetimo, odlukom središnjice raspušten je krajem srpnja, a Janković nešto poslije toga imenovan povjerenikom, zaduženim za obnavljanje članstva, postavljanje Gradske organizacije na noge i pripremu izborne konvencije. Na nju je pozvano 97 članova stranke, što je petina nekadašnjeg broja jer, pojašnjava Janković, cilj nije bila masovnost, već organizacija u kojoj su oni koji smatraju da mogu svojim radom doprinjeti onome što je ispravno i dobro. Za takve su otvoreni i dalje.
– Na Izbornu konvenciju su pozvani svi članovi i oni će birati predsjednika, potpredsjednike i članove Gradskog odbora. Za predsjednika je jedan kandidat, za dva potpredsjednika troje, a za 11 članova Gradskog odbora 14 kandidata.
Preferencijalno glasovanje

Prvi put, odlukom središnjice stranke, potpredsjednici i Gradski odbor bit će birani preferencijalnim glasovanjem. Znači, članovi će moći kandidate staviti na 1., 2., 3. mjesto pa će izbori biti još otvoreniji, neizvjesniji, kazao je Janković za KAportal.