Aktualno OG sada Ogulin

“Topla” dobrodošlica iznenadila liječnike!

Dr Marko Kraljević ist

Od jučer je  Ogulinu, na zadovoljstvo brojnih pacijenata,  započela s radom Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti  Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Razlozi početka djelovanja Službe na području Ogulina su medicinski i socioekonomski. Zbog sve više  evidentnih problema i potreba, posebno populacije adolescenata te pružanja pomoći  u svezi zloporabe  droga,  problema s alkoholom i korištenjem drugih psihoaktivnih sredstava, kao i psihičkih poteškoća, veliki dio korisnika  iz Ogulina i područja koje gravitira Ogulinu, do sada nije imao prilike primiti stručnu pomoć,  niti je imao ekonomskih mogućnosti doći u sjedište Službe u Karlovcu kako bi bio zbrinut vezano za navedene poteškoće.

Stoga je Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije odlučio otvoriti Ispostavu Službe za zaštitu mentalnog zdravlja u Ogulinu.

Za rad Službe Grad Ogulin je osigurao  prostor koji je dat na  korištenje bez najma i  u čije je uređenje uložio oko 25.000,00 kuna.

Službu će pokrivati tim u sastavu: Marko Kraljević, dr. med. specijalist psihijatrije – voditelj Službe, Valentina Ričković, prof. psihologije, Ivica Đerek, medicinski tehničar, a rade na adresi Bernardina Frankopana 13, I. kat , bivše prostorije HZZO, četvrtkom  od 9 – 14 sati.

S obzirom da mnogi znaju u kakvom su stanju bile ove prostorije i ekipa OGportala zavirila je u njih, a već na ulasku susreli smo promrzle djelatnike HZJZ, jer u nekoliko prostorija radi tek-jedna jedina grijalica. Simpatični psihijatar  Marko Kraljević  uz osmijeh je zahvalio na “toploj” dobrodošlici i kasnije porazgovarao sa gradonačelnikom Ogulina Daliborom Domitrovićem. Mi smo doznali da je Grad prema ugovoru bio obvezan urediti prostor, što je i učinio, međutim pitanje grijanja nije u njihovoj nadležnosti. No, zajedničkim sastankom sa čelnim ljudima Zavoda za javno zdravstvo u Karlovcu ovaj će se problem riješiti, kako bi liječnička ekipa koja je prijeko potrebna Ogulinu, mogla normalno raditi tijekom čitave godine, a ne samo od svibnja do listopada.

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal