Aktualno Županija

Novi problemi s vodom u Općini Vojnić – izvor u Širokoj Rijeci zagađen fekalijama, povećana i koncentracija aluminija!?

foto ilustracija

Nakon što stanovnici Krstinje nekoliko mjeseci nisu imali ispravnu vodu za piće zbog zamućenog izvora, problemima s vodoopskrbom u Vojniću nema kraja, ovog puta su bez vode stanovnici vodocrpilišta u Širokoj Rijeci.

Po nalazu Zavoda za javno zdravstvo, analiza vode u Širokoj Rijeci ne odgovara odredbama propisanih Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju. U uzorku je pronađeno fekalno onečišćenje ali i povećana koncentracija aluminija. No za konačnu ocjenu zdravstvene ispravnosti vode ipak je potrebno uzeti uzorke vode na cijeloj vodovodnoj mreži na izljevnim mjestima potrošnje vode, navodi se u uputi Zavoda za javno zdravstvo.

Voda iz seoskih izvora

O čemu se točno radi pitali smo direktora Vodovoda u Vojniću Miloša Musulina koji je upoznat i s ovim problemom no napominje, ne radi se o vodovodnoj mreži kojim Vodovod upravlja, već o izvoru iz kojeg se vodom opskrbljuju stanovnici Široke Rijeke.

– Voda iz seoskih izvora teritorijalno je pod našom ingerenciji ali mi ne možemo utjecati na njezinu kvalitetu. Na području Općine Vojnić ih ima na stotine. Kad se uoče nepravilnosti, Općina je dužna objaviti, rekao nam je Musulin.(KAportal)