Aktualno OG sada Ogulin

“Dobra vam večer japica, dobra vam večer mamica”

19059134_822275364591534_7972740178614959964_n

KUD “Klek” i ove godine organizira svoj tradicionalni božićni koncert, koji će se održati u nedjelju 17. prosinca 2017. u velikoj sportskoj dvorani pokraj Prve osnovne škole, s početkom u 19.30 sati.
Koncert nosi naziv “Dobra vam večer, japica, dobra vam večer mamica”, kojim članovi Društva žele čestitati božićne blagdane svojim obiteljima, sugrađanima i ljubiteljima folklora i tradicije.
Na koncertu će nastupiti sve sekcije KUD-a “Klek”: folklorni ansambl, tamburaški orkestar, tri dječje grupe, izvorna sekicija i vokalni ansambl.
Posebno ističemo premijernu izvedbu koreografije pjesama i plesova Posavine “Igra kolo devet djevojaka” autora etnologa Ivice Ivankovića i Branka Ivankovića u prekrasnim narodnim nošnjama sunjske Posavine koja se ističe svojim vezom “belo po belom”, što ju čini posebnom i različitom od drugih posavskih nošnji. te obilje prekrasnih koreografija i tradicijskih pjesama iz svih krajeva Lijepe naše.
Ovaj božićni koncert uveličat će gosti – Folklorni ansambl “Mladost” iz Samobora. Iz KUD-a Klek kažu:”Uvježbavali smo ju s velikom ljubavlju i žarom nekoliko mjeseci.  Unaprijed se veselimo ovoj premijeri …. Vjerujemo da ćete i vi biti oduševljeno koreografijom i našom izvedbom:-) Vidimo se u nedjelju:-)”
Na kraju dodajmo da je ulaz slobodan.

 

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal