Aktualno Županija

Problematični mladić upao načelniku Općine u ured i počeo vikati: “Oću novce i neću se maknuti dok ih ne dobijem”

foto ilustracija

Prekršajni sudu Slunju proglasio je krivim i osudio 31-godišnjeg Saborčanina zbog narušavanja javnog reda i mira te ga kaznio novčanom kaznom od 784,90 kuna (protuvrijednost 200 DM, jer je ova nepostojeća valuta još uvijek službena kod određivanja kazni u Prekršajnom zakonu).

Muškarac je otprije dobro poznat ogulinskoj policiji upravo po prekršaju remećenja javnog reda i mira, te je zbog toga i osuđivan. Spornoga dana upao je u prostorije općine Saborsko te verbalno napao načelnika Marka Bićanića te dvije djelatnice tražeći novac. Kazao im je: “Oću novce, neću se maknuti dok ih ne dobijem”, što je njih prestrašilo i uznemirilo.

Zaposlenice koje su svemu svjedočile policiji su ispričale kako je on više puta dolazio u njihove prostorije, uvijek s istim razlogom – tražeći novac. Kaže da nikada za tako nešto nije bilo zakonske osnove, no on bi i dalje dolazio.

Načelnik Bičanić je potvrdio da ga je ovaj tražio 1.500 kuna jednokratne pomoći, što mu je načelnik odbio, pa je nakon toga nastala vika i prijetnja da se neće maknuti dok ne dobije novac. Nakon poziva u pomoć policiji, muškarac je napustio općinske prostorije.(KAportal)