Aktualno Županija

Pronađeno ukradeno vozilo, traga se za vozačem

Iz Policijske uprave karlovačke doznajemo da su jučer 11. prosinca, temeljem zaprimljene dojave o krađi osobnog automobila Dacia Duster, delničkih registarskih oznaka na području Delnica, policijski službenici PP Duga Resa uočili su navedeno vozilo u mjestu Bosanci i isto pokušali zaustaviti, ali se vozač nije zaustavio bez obzira na upaljene zvučne i svjetlosne signale, pa su ga nastavili pratiti. Otuđeno vozilo je nakon toga pronađeno napušteno na Vučjaku, a policija traga za vozačem. Na mjestu pronalaska vozila proveden je očevid, a vozilo je vraćeno vlasnici s područja Delnica.
Policijski službenici su 8. siječnja temeljem zaprimljene dojave o kaznenom djelu krađe na području Ozlja i opisu vozila kojim se počinitelj kreće, na području Ilovca pokušali zaustaviti sumnjivo vozilo. Tom prilikom vozač se oglušio na naredbe policijskih službenika da ugasi vozilo i iziđe van iz njega, te je pokrenuo vozilo i udario dvojicu policijskih službenika, a jednog policijskog službenika, koji ga je pokušao spriječiti u daljnjoj vožnji, vozilom je vukao nekoliko metara nakon čega se udaljio. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a navedeno vozilo i vozača policijski službenici naknadno su pronašli i zaustavili na području Orlovca, te je utvrđeno da se radi o 49-godišnjaku. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči da je 40-godišnjakinji na području Ozlja 8. prosinca iz vozila otuđio torbicu s novcem, dokumentima, mobitelima i drugim osobnim stvarima.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela napad na službenu osobu i krađa, 49-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu doveden na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.