Aktualno Županija

Mandić nakon zapošljavanja bivšeg dožupana: Nije otvoreno ni jedno novo radno mjesto – natječaji se neće raspisivati za osobe u sustavu

– Od početka Mandićevog mandata u gradskim tvrtkama nije otvoreno ni jedno novo radno mjesto niti je zaposlena nova osoba, što je i bio cilj zabrane zapošljavanja u gradskim tvrtkama.

Odgovoreno nam je tako iz Gradske uprave na upit je li, i koliko, od lipnja, kada je preuzeo gradonačelničku dužnost, bilo slučajeva zapošljavanja u tvrtkama i ustanovama u vlasništvu Grada, u kojima i na kojim radnim mjestima, te jesu li za ta radna mjesta objavljivani natječaji, kao i je li gradonačelnik znao za ta zapošljavanja i prije no što je do njih došlo.

“Suglasnost za bivšeg dožupana”

Sve to pitali smo nakon što se doznalo da je u jednoj od gradskih tvrtki, Vodovodu i kanalizaciji, bivši dožupan Josip Šafar zaposlen bez prethodnog objavljivanja natječaja i uz znanje gradonačelnika, inače jedinog člana Skupštine ViK-a.

Mandić je ponovio da je najavio kako se natječaji neće raspisivati za osobe koje su već u sustavu. Na pressicama, kao i sjednicama Gradskog vijeća, podsjetimo, precizirao je da se to odnosi na gradski sustav, odnosno, Grad i tvrtke u njegovom vlasništvu. Šafar je u ViK došao iz drugog, županijskog sustava, uz, kao što smo jučer i napisali, Mandićevo “zeleno svjetlo”. (KAportal)