Aktualno OG sada Ogulin

“Karijerna skretnica”

U utorak, 19. prosinca 2017. godine, u 11:00h u Ogulinu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Ogulin (Ivana Gorana Kovačića 2) održava se prezentacija programa „Karijerna skretnica“. Program je osmišljen kao podrška za ponovno zapošljavanje ili samozapošljavanje (poduzetništvo), a namijenjen je bivšim i trenutnim radnicima HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz, te radnicima njihovih vezanih društava. Sudjelovanje u uslugama dostupnim u sklopu programa dobrovoljno je i besplatno za sve zainteresirane korisnike.
Program „Karijerna skretnica“ razvijen je ekskluzivno za bivše i trenutne radnike HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz s ciljem olakšavanja snalaženja na tržištu rada te pronalaženja sljedećeg (samo)zaposlenja. Kroz program pružamo dvije vrste podrške – podršku za zapošljavanje i podršku za samozapošljavanje – ovisno o mogućnostima i interesima osobe. Neke od aktivnosti koje su dostupne zainteresiranim korisnicima su analizu znanja, vještina i kompetencija uz vodstvo stručne osobe, podrška u pronalasku sljedećeg posla od strane mentora te mogućnost usavršavanja u formalnim znanjima i vještinama (osposobljavanje, doškolovanje, prekvalifikacija i sl.).
Sve aktivnosti programa samostalno provode Institut za razvoj tržišta rada, tvrtka SELECTIO i CEPOR, kao dio projekta „Dopunske mjere ublažavanja“ pri čemu je provedba ovih usluga financirana od strane Svjetske banke.
Pokazalo se da ovakav pristup značajno povećava šansu za zaposlenje te stoga pozivaju sve zainteresirane da dođu na prezentaciju 19.12. u 11:00 sati,  ili da se za više informacija o usluzi jave telefonom na 01/606 52 54 te mailom na [email protected].