Aktualno OG sada Ogulin

Sastao se Stožer za zaštitu i spašavanje

Prije nekoliko trenutaka završio je sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Ogulina, kojim je predsjedavao Željko Stipetić. S obzirom da je bio zabilježen porast vodostaja rijeke Dobre na mjernom mjestu Turkovići, željelo se na vrijeme dogovoriti o svim pojedinostima u slučaju poplave.  Na sastanku su i ovog puta bili predstavnici  grada na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, te predstavnici Hrvatskih voda Davorin Piha  i Biljana Željeznjak, s kojima je uspostavljena odlična suradnja.  U Ogulinu je i Martin Barić iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Karlovac. Davorin Piha najavio je dolazak stroja za čišćenje naplavina, a taj bi posao trebao početi sutra u jutro. Dovezeno je i oko 2 tisuće vreća za pijesak, koje se, nadamo se, neće morati upotrijebiti. Sutra bi u Ogulin trebao stići i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

U ovom trenutku najvažnija je koordinacija svih službi, pa je zaključeno da posao koordinatora preuzme Vedran Tešić iz HGSS-a, a u koliko građani budu imali problema mogu se javiti na brojeve JVP 531-093, ili u Županijski centar za obavješćivanje, na broj 112.

Operativni centar biti će u prostorijama HGSS-a stanice Ogulin, a na terenu je i policija i sve ostale žurne službe.

Dobra je vijest da je vodostaj Dobre u posljednjih sat vremena pao za 1 centimetar, a u Gorskom kotaru kiša se pretvorila u snijeg, što je također dobar znak.

Svi će dežurati do iza ponoći, kad bi se mogle znati konkretnije informacije, pa i ta hoće li biti potrebno ponovno održavanje sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje, ili će sve, nadamo se, završiti s ovim sastankom.