Aktualno Županija

Završen ciklus radionica za djecu na temu „Prava i obveze djece“

Turbina promjena ka

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ provela je zadnju od ukupno četiri radionice u ciklusu pod nazivom „Prava i obveze djece“, koje se provode u sklopu projekta promicanja dječje participacije „Naša prava“. Radionice su održane u četiri osnovne škole na području grada Karlovca i županije i to redom – OŠ Grabrik, OŠ Draganići, OŠ Banija te OŠ Mahično.
Projekt promicanja dječje participacije „Naša prava“ financiran je u iznosu od 44 tisuće kuna od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Društvom Naša djeca Karlovac, a provodi se do kraja travnja 2018.godine, te obuhvaća oko stotinjak djece iz navedenih škola.
Ciklus radionica „Prava i obveze djece“ jedan je od ukupno četiri ciklusa radionica koje se provode u sklopu projekta „Naša prava“, a radionice je vodila Kristina Cindrić, volonterka iz partnerske organizacije na projektu DND Karlovac te je na radionicama sudjelovalo troje volontera Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.
Djeca su na radionicama kroz edukativnu igru imala priliku naučiti koja su to njihova najvažnija prava, a zatim svoja najdraža prava i/ili obveze i nacrtati. Tako da su na ovim radionicama nastala i prava umjetnička djela.
Sljedeći ciklus radionica pod nazivom „Konvencija o pravima djece“ održat će se u mjesecu siječnju kad se djeca vrate odmorna i svježa sa zimskih praznika.

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal