Karlovački Advent privukao ljude i na jakom pljusku, a javljanja uživo imao na svim državnim TV postajama

Prvi “Advent u Karlovcu” – dakako ne i prvi, bez navodnika, Advent u Karlovcu, jer pojedinci i ustanove poput Trgovačko-ugostiteljske škole, crkve Presvetog trojstva, Paviljona Katzler, Carpe Diema prošle godine u Radićevoj i još mnogih drugih trudili su se proteklih godina održati barem malo adventskog duha u gradu na četiri rijeke – dobio je najbolju čestitku sinoć od samih Karlovčana, koji su u zaista velikom broju, unatoč pravom pljusku, došli na svečano otvaranje. Nizu proljetnih i ljetnih manifestacija tako se napokon priključila i jedna velika zimska manifestacija, a pokazalo se i da će ljudi rado izaći iz svojih domova kada im se ponudi osmišljena i privlačna zabava.

Teško je ne osvrnuti se na proteklih 10-ak godina i bizarni “božićni sajam”, isprva i pod bivšoj dogradonačelnici tako omiljenim šatorom, a nakon toga na desetak nabacanih štandova u krugu 20 metara, koji su Karlovčane uglavnom navodili da izbjegavaju taj prostor u adventsko vrijeme, jer iskreno rečeno bilo bi bolje da adventa nije ni bilo nego da je bio takav kakav je bio.

Ove godine to je sasvim druga priča, adventski prostor na promenadi, oko Glazbenog paviljona, zablistao je u prekrasnom ruhu, koji malo podsjeća i na “dnevni boravak” na Starom placu ovog ljeta, koji je također oduševio Karlovčane. Velik broj mladih radio je na organizaciji, predvođeni udrugom Izvan fokusa, a i Grad je napokon podržao manifestaciju na pravi način, a kakav je rezultat pokazali su i sami Karlovčani, ali i činjenica da su javljanje s otvaranja karlovačkog Adventa imali dnevnici sve tri državne TV postaje – HRT-a, Nove TV i RTL-a.

Na otvaranju je vrijeme bilo sve samo ne adventsko, uz jaku kišu, ali i visoku temperaturu – danas bi, pak, iako još uvijek nažalost bez snijega, ugođaj trebao biti puno primjereniji – uz suho i prohladno vrijeme. Posjetitelje uz bogatu ugostiteljsku ponudu, što tradicionalnu, a što primjerenu Adventu, očekuju i brojni nastupi od 16 sati – redom će nastupati Karlovačke mažoretkinje, Karlovački vokalni oktet i Mješoviti pjevački zbog umirovljenika Vid Rukavina. U 20 sati kreće koncert rock benda EoT, a u 21 sat nastupa Carlstadt Acoustic Trio. Za mališane tu je i Kuća djeda Mraza, a danas i dolazak Coca-Colinog blagdanskog kamiona.(KAportal)

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.