Aktualno Županija

Karlovčani mogu odahnuti, rijeke od sinoć više ne rastu

Karlovčani koji žive u dijelovima grada koji nisu branjeni od poplave mogu odahnuti, jer su Kupa i Korana od sinoć u 20 sati u opadanju, te nisu bile proglašavane izvanredne mjere obrane od poplave iako je malo falilo da budu.

Rijeka Kupa je narasla do 743 centimetara i već uzrokovala probleme u prometu na cestama DC-36, dionici Blatnica-Koritinja, u Donjoj Kupčini i u mjestu Gradec Pokupski (obilazak Pisarovina-Selsko Brdo-DC36), a standardno je poplavljena i ŽC Husje – Kobilić. HAK javlja da su ove ceste još uvijek zatvorene zbog vode na kolniku. Rijeka Korana je u 21 sat dosegla 719 centimetara i od tada više ne raste.

Jučer su sve gradske tvrtke, JVP Grada Karlovca, Vodoprivreda i Hrvatske vode bili u pripravnosti, dok je na sastanku Stožera za civilnu zaštitu rečeno da su interventne mjere obrane od poplava, koje su dosad učinjene, pokazale dobar rezultat. Tome unatoč još uvijek ponajviše ovisimo o vremenskim prilikama, a prognostički model za narednih deset dana je povoljan, odnosno ne pokazuje značajnije padaline. (kaportal.hr)