Aktualno OG sada Ogulin

Gradsko vijeće dalo suglasnost na izbor nove ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta

 

Nakon stanke,  sjednica  Gradskog vijeća nastavljena je prihvaćenjem niza prijedloga odluka, vezanih uz novi proračun. Tako su prihvaćeni  prijedlozi Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Ogulina za 2018. godinu, prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2018. godinu, prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018., prijedlog Programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru za 2018. godinu, prijedlog Programa utroška sredstava šumskog doprinosa za 2018. godinu, prijedlog Programa utroška sredstava boravišne pristojbe za 2018. godinu, prijedlog Socijalnog programa Grada Ogulina za 2018. godinu, prijedlog Programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2018. godinu, prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Ogulina za 2018. godinu, prijedlog Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Grada Ogulina za financiranje političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Ogulina u 2018. godini, prijedlog Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Ogulin za 2018. godinu, zatim  o porezima Grada Ogulina,  o izmjeni Odluke o spomeničkoj renti Grada Ogulina,  o izmjeni i dopuni Odluke o načinu i uvjetima raspodjele sredstava za obnovu objekata zaštićene spomeničke baštine,  o izboru osoba kojima se povjerava obavljanje poslova zimske službe, o postupku i visini naknade za osnivanje prava služnosti na nekretninama i korištenje kabelske kanalizacije u vlasništvu Grada Ogulina.
Prihvaćen je i Program rada Savjeta mladih Grada Ogulina za 2018. godinu, prijedlog II. izmjena Programa potpora poduzetništvu u malom i srednjem gospodarstvu Grada Ogulina u 2017. te prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Zavičajnog muzeja Ogulin.
Dosta je rasprave vođeno o prijedlogu zaključka o davanju prethodne suglasnosti na imenovanje ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Upravno vijeće učilišta na tu je funkciju predložilo Blanku Poljak Franjković, što je većinom glasova podržalo i Gradsko vijeće, uz suzdržane glasove HDZ-ovih vijećnika. Konačno rješenje donijet će Upravno vijeće, na svojoj sjednici koja bi se trebala održati uskoro.
Na kraju sjednice prihvaćen je prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornog plana, odnosno njegovih izmjena i dopuna, te zvješće o utrošenim sredstvima proračunske zalihe za listopad  i studeni 2017. godine.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić i gradonačelnik Dalibor Domitrović na kraju su svim vijećnicima i građanima uputili čestitke u povodu nadolazećih blagdana.