Aktualno OG sada Ogulin

Dražen Cindrić na čelu Sportske zajednice Ogulina

Nakon sat i po “nadmudrivanja”, raspravljanja o dnevnom redu i Statutu, prepucavanja tko sve ima pravo glasa, a tko nema, te koji su sportovi i zašto prioritetni, završena je izvanredna izborna Skupština Sporstke zajednice Grada Ogulina, na kojoj je izabrano novo vodstvo. Umjesto Darka Pribanića koji je dužnost predsjednika obavljao punih 12 godina, sada će “kormilo” preuzeti Dražen Cindrić, a dopredsjednici su Davorka Luketić i Boško Salopek. Uz njih troje u Izvršni su odbor još izabrani Pero Mihelčić, Zvonko Salopek, Marijan Turković i Ivan Vuković. U Nadzorni odbor su ušli Denis Salopek, Boris Grgurić i Željko Tonković.

Već na početku dosadašnji predsjednik Darko Pribanić izazvao je reakcije pojedinih članova Skupštine, predloživši dnevni red i članove radnog predsjedištva, te verifikacijske komisije. Glasovalo se u nekoliko navrata po principu “a za koga sada” jer se nije točno znalo tko se bira i na koji način, s obzirom da je tajnik Mario Pavić tvrdio da ne treba birati novi Nadzorni odbor, a Darko Pribanić je,pak, odlučio da se pojedinačno glasuje o članovima radnog predsjedništva, kojih je preloženo troje, ali se radiilo o dva prijedloga. Nakon svih tih zamrzlama, većina od 49 nazočnih delegata odlučila je podržati prijedlog Marijana Turkovića i glasati po onome kako je on smatrao ispravnim, te je nekako Skupština nastavila s radom i došla do kraja.

Obraćajući se nazočnima novi predsjednik Dražen Cindrić zahvalio je na ukazanom povjerenju i naglasio kako je raspodjela sredstava do sada bila nepravedna, te će se osim rješavanja tog pitanja u buduće poraditi i na održavanju sportskih objekata i drugim pitanjima, kao što je, primjerice, izbor predstavnika teniskog sporta u Izvršni odbor zajednice.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović na kraju je čestitao novom vodstvu, ali izražavajući žalost što je moralo doći do izvanredne Skupštine, dok je Darko Pribanić svima zahvalio na suradnji, uz nadu da će sportski rezultati naših klubova biti zapaženi kao u njegovom mandatu. Evo što je rekao u svom oproštajnom govoru: