Aktualno Županija

Mladost dobila novog direktora: Tihomir Jarnjević izabran jednoglasno, “serijski kandidat” Nikola Badovinac opet nije uspio

Kao što se i očekivalo, Tihomir Jarnjević novi je direktor karlovačkog gradskog poduzeća Mladost. Odlučio je to na današnjoj sjednici Nadzorni odbor tvrtke i to jednoglasno, potvrdio nam je predsjednik NO Dragutin Belavić.

Kako smo već jučer izvijestili, na natječaj za direktora Mladosti pristigle su tri prijave, no jednu članovi NO nisu razmatrali jer nije udovoljila formalnim uvjetima natječaja. To je ona Zorana Zatezala, pa je izbor trebao pasti između Jarnjevića i Nikole Badovinca, bivšeg SDP-ovca, pa HNS-ovca koji se u zadnje vrijeme u javnosti isprofilirao kao serijski kandidat na najtečajima za direktora karlovačkih gradskih tvrtki. Kako je već više puta Badovinac i naglasio, to čini da pokaže apsurdnost javljanja na natječaje na kojima je već unaprijed poznato tko će biti direktor.

– Nadzorni odbor je odluku o imenovanju Jarnjevića donio jednoglasno, zaključili smo da je njegov program i plan rada konkretniji, pa smo ocijenili da je bolji izbor za čelnog čovjeka Mladosti, rekao nam je Belavić. Zanimljivo, po Belaviću jedna od referenci za izbor je i ta da je Jarnjević obiteljski čovjek.

Poznato je da je bio veslač, olimpijac i suprug je Marine Jarnjević, pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš u Karlovačkoj županiji. Diplomu s visokom stručnom spremom poslovnog upravljanja stekao je u SAD-u, a Agencija za znanost i obrazovanje izjednačio ju je sa zvanjem prvostupnika ekonomije.

Jarnjević će na dužnost direktora Mladosti doći 2. siječnja 2018. godine a na ovom će mjestu naslijediti Tomislava Polića.(KAportal)