Aktualno OG sada Ogulin

“Ogulin nas je dočekao kao pripremljena mlada” rekao je Stjepan Vojinić i potpisao ugovor vrijedan milijardu kuna!

Svega dva dana nakon što je Gradsko vijeće donijelo Odluku kojom se trgovačkom društvu BJELIN omogućuje kupnja nekretnina u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu, danas je potpisan ugovor između Grada Ogulina i tvrtke Bjelin, koja će upravo u našoj Poduzetničkoj zoni realizirati milijardu kuna vrijednan posao!
Nakon pozdravnih riječi direktora Poduzetničke zone Mladena Stipetića, koji je izrazio veliko zadovoljstvo ovim potpisivanjem, kratko se osvrnuvši i na nužnu potporu državnih institucija, gradonačelnik Dalibor Domitrović iskazao je nemjerljivu sreću željom Bjelina da u našem gradu sagradi tvornicu i u dogledno vrijeme zaposli šestotinjak radnika.
Stjepan Vojinić, direktor i član Uprave Bjelina, tvrtke koja je u vlasništvu „kralja laminata“ Darka Pervana, potvrdio je i ovom prilikom da će već na proljeće započeti s realizacijom projekta u okviru kojega će na području Ogulina uložiti milijardu kuna.
Riječ je o radovima na realizaciji projekta koji je nazvan „Ogulin 2“, a Vojinić je podsjetio kako na području Ogulina ova tvrtka već posluje i da se ovaj projekt provodi u vremenu od sedam do deset godina. Plan je da serijska proizvodnja iz nove tvornice u Ogulinu počne tijekom 2019. godine.
Ovo je jedan ogroman projekt koji će izuzetno mnogo značiti i za sam Ogulin kao i cijelo to područje Hrvatske. Radit će u etapama i kako se koji pogon bude završavao, tako ćemo ga i opremati i započinjati sa serijskom proizvodnjom. U isto vrijeme radit će i na osposobljavanju radne snage .

U novim pogonima tvrtke Bjelin proizvodit će se, podsjetimo, nove podne obloge – Woodura i Nadura, od kojih se očekuje kako će tijekom idućih godina postati svojevrsni svjetski hit. Gradit će se i tvornica HDF-a – spajanje furnira kao i logistički centar.

Ovo ulaganje u Ogulin dio je ranijih planova tvrtke „Bjelin“ po kojima su neki pogoni trebali završiti i u Vukovaru. Tim povodom se razgovaralo s gradonačelnikom Ivanom Penavom, ali je izostalo razumijevanje. Mjesecima su obilazili razne urede, agencije, Hrvatske šume, ministarstva i slično, ali bez rezultata.

“Ali, zato nas je Ogulin dočekao kao pripremljena mlada”-rekao je danas Stjepan Vojinić, te s osmijehom potpisao ugovor sa gradonačelnikom Domitrovićem.

Ovom značajnom događaju za naš grad nazočili su i zamjenici gradonačelnika Daniel Vukelja i Ivana Salopek Šumonja, te predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, koji je među prvima prepoznao ozbiljnost tvrtke Bjelin i njihove namjere.