Aktualno OG sada Ogulin

U Gimnastičkom klubu Ogulinski Sokol

Sinoć je u Sokolskom domu održana “gimnastička akademija” za djecu predškolske i školske dobi, te prezentacija državnih prvaka Gimnastičkog kluba Ogulinski Sokol.
Akademija je osmišljena sa željom da roditeljima i zainteresiranima da uvid u način treniranja ovog bazičnog sporta, od predškolske dobi do vrhunskih gimnastičara.
Bilo je lijepo vidjeti kako oni najmlađi, a kasnije i oni nešto malo stariji, izvode kolutove, hodaju po gredi, preskaču prepone, hodaju na rukama, rade zvijezdu…Dvorana je bila puna, a svi su sa zanimanjem pogledali što su djecu naučili njihovi treneri. Ova godina za klub je jubilarna jer je 20. od obnoviteljske skupštine nakon Domovinskog rata. Klub danas ima natjecateljski program, rekreacijske grupe i grupe djece predškolskog uzrasta.
Natjecatelja ima 17,  a ostalih oko 40. Klub ima i licencirane suce,  jedan je sudac sa međunarodnom licencom i tri sa nacionalnom. Od rezultata u ovoj godini treba izdvojiti  višebojskog prvaka u kategorija  kadeta –  Luku Vukovića te višebojskog doprvaka u kategoriji  mlađih juniora –  Karla Karagu.
Sa gimnastičarima radi kao glavni trener Marinko Jurašić te pomoćni trener  Filip Vorkapić.