Aktualno Županija

Božićnice po 1.250 kuna dobili u Gradu Karlovcu, Županiji, gradskim tvrtkama i ustanovama

Božićnice po 1.250 kuna dobili u Gradu Karlovcu, Županiji, gradskim tvrtkama i ustanovama – nema ih u Dugoj Resi i Ogulinu

Zaposlenike Karlovačke županije, ovdašnjih gradova i njihovih tvrtki i ustanova i ovaj put razveselile su božićnice, godinama uobičajene, po 1.250 kuna, no ima i izuzetaka: karlovačka Čistoća isplatila je najviše, po 1.550 kuna, a manje Grad Ozalj, po 1.000 i ŽUC po 500 kuna, dok u gradovima Dugoj Resi i Ogulinu božićnica – nema.

U Karlovačkoj županiji božićnice dobivaju zaposlenici, njih 88, po 1.250 kuna, čime, kažu iz Županije, nastoje pratiti škole koje tolike božićnice dobivaju iz državnog proračuna. Dužnosnici na božićnice nemaju pravo, a ukupno će za božićnice biti izdvojeno 110.000 kuna.

Dužnosnici bez božićnica

Po 1.250 kuna dobili su i zaposlenici županijskih ustanova, Kodosa, Natura Vive, Razvojne agencije, samo su zaposleni u ŽUC-u, njih 10, prošli puno lošije: isplaćeno im je po 500 kuna.

Ni karlovački dužnosnici nisu dobili ništa, dok je zaposlenicima Grada, njih 126, isplaćena božićnica po 1.250 kuna. Jednake su dobili i u gradskim ustanovama: dječjim vrtićima Karlovac i Četiri rijeke, Muzeju, Knjižnici, Zorin domu i Aquatici.

Božićnice po 1.250 kuna, odgovoreno nam je tako na upite, isplatili su i u gradskim tvrtkama Hrvatski radio Karlovac, za 11 zaposlenih, Inkasator za 42, Mladost za 47, te Vodovod i kanalizacija za 171 zaposlenika. Radnici Čistoće, njih 150, dobili su po 1.550 kuna.

Duga Resa i Ogulin najslabije prošli

Grad Slunj za 16 zaposlenika predvidio je, kao i u Karlovcu, po 1.250 kuna, dok je božićnica, od preostala tri grada, stigla još samo u Ozalj, i to manja, po 1.000 kuna za 16 zaposlenih.

Da božićnicu ne dobivaju, zaposleni u Gradu Dugoj Resi, već su navikli jer je tako godinama. No, sada je nisu dobili ni njihove kolege u Ogulinu.

– Grad Ogulin ove godine neće isplatiti svojim zaposlenicima božićnice zbog nedostatka sredstava u proračunu, odgovorila nam je savjetnica za protokol i odnose s javnošću Karmela Matić.

Ipak, i u Ogulinu i u Dugoj Resi isplaćeni su bar darovi za djecu, po 600 kuna, kao i u svim ostalim gradskim i županijskoj upravi, te tvrtkama i ustanovama. Izuzetak je samo karlovačka AquatiKA – tamo dara za djecu nije bilo. (kaportal.hr)