Aktualno Županija

Zvijezda 1. siječnja postaje “nulta” parkirališna zona, sve ostalo je “prva” – cijene i vrijeme naplate, barem zasad, ostaju iste

Dvije parkirališne zone, 0. u Zvijezdi, te 1. u kojoj su sva ostala javna parkirališta, stanarske parkirališne karte prema blokovima, njih pet, uz potvrdu, mogućnost parkiranja na svim parkirališnim mjestima invalidnim osobama, poseban režim naplate za mjesečne i godišnje karte na parkiralištu u Sarajevskoj, uz željezničko stajalište – dio su novosti koje od 1. siječnja donosi nova Odluka o parkiralištima na području grada Karlovca. Ona ne određuje vrijeme naplate i cijenu parkiranja, koji će tek biti definirani.

– Cilj nam je imati kvalitetno i ne skupo parkiranje. Odluku o cijenama donijet ćemo zajedno s Mladosti, ali moramo biti svjesni da se svako smanjenje vremena i prostora naplate reflektira na poslovanje. Procjena Mladosti je da ih je odluka iz kolovoza, kojom je smanjeno vrijeme naplate s 21 na 19 sati, a na nekim prostorima ukinuto, koštala oko 700.000 kuna, to je ostalo kod naših sugrađana, kazao je gradonačelnik Damir Mandić na posljednjoj sjednici Vijeća, na kojoj je Odluka i usvojena.

Da bi trebalo poduprijeti trgovine u centru grada tako da parkiranje poslije 17 sati bude besplatno, grad podijeliti na više zona i s malo više osjećaja odrediti cijene parkiranja, a besplatno parkiranje omogućiti svakom stanu u zgradama pored kojih se naplaćuje parkiranje, smatra Davor Petračić (nezavisni), Dubravko Golubić (SDP) slaže se da poslije 17 sati naplate u centru grada ne bi trebalo biti, predlaže da se kupnja povlaštenih karata omogući i Karlovčanima koji žive izvan centra grada, ali u njemu rade, a Dubravko Delić (HSU/AUZ) smatra da bi, ako ne besplatno, onda po povoljnijim uvjetima trebalo osigurati po jedno parkirališno mjesto onima koji imaju trgovie, poslovne prostore u gradu.

Mandić je vijećnicima obećao da će njihove sugestije biti razmotrene, a oni, uz dvoje suzdržanih iz Živog zida, sa 16 glasova, Odluku usvojili. (kaportal.hr)