Aktualno Županija

Karlovački profesor tjelesnog u ostavi uzgajao marihuanu – veli da je njome liječio nesanicu i želučane tegobe

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 39-godišnjeg Karlovčanina, inače profesora tjelesne i zdravstvene kulture, jer je u ostavi stana uzgajao marihuanu. U optužnici tvrde da je “u cilju uzgoja marihuane za vlastitu konzumaciju zasadio više sjemenki konoplje tipa droge, te ih nakon sadnje redovito zalijevao i prihranjivao, pa u konačnici uzgojio najmanje šest stabljika, od kojih je dobio 505,64 grama biljne materije droge cannabis marihuana”. Izračunali su stručnjaci da je droga sadržavala 0,3 posto tetrahidrokanabinola, koji se kao djelatni sastojak marihuane nalazi na popisu psihotropnih tvari.

Tužiteljstvo za profesora traži uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci s rokom kušnje u trajanju od tri godine, što bi značilo da se kazna neće primjeniti ukoliko okrivljeni u tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Okrivljenik je u svojoj obrani pred državnim odvjetnikom u cijelosti potvrdio činjenične navode iz optužnice te je naveo kako je u stanu kojeg je tada koristio uzgajao marihuanu za svoje potrebe, s obzirom da je imao zdravstvenih problema. S pozitivnim učinkom marihuane upoznao se, kaže, za vrijeme teške bolesti svojeg punca, te je kasnije drogu uzgajao i koristio za svoje probleme s nesanicom te za želučane probleme.