Aktualno Županija

Nagrađeno 186 vozača

S ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je moguće višoj razini, u subotu 23. prosinca na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke provedena je akcija nadzora vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja. Kroz ovu aktivnost nastoji se građanima Republike Hrvatske i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti, navode u Policijskoj upravi Karlovac.

U provođenju akcije uključili su javne osobe i to u Karlovcu gradonačelnika Damira Mandića, u Ogulinu saborskog zastupnika Tomislava Lipošćaka i gradonačelnika Dalibora Domitrovića, a u Slunju gradonačelnika Juru Katićakoji su na lokacijama policijskih nadzora s načelnicima policijskih postaja „dobrim vozačima“ uručivali prigodne poklone i upućivali čestitke za nadolazeće blagdane.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 40 prekršaja od čega su se 23 odnosila na brzinu, 2 na korištenje sigurnosnog pojasa i 15 ostalih prekršaja, dok je 186 vozača koji nisu počinili prekršaj bilo nagrađeno prigodnim poklonom.