Aktualno Sport

Ivan Karlo Ban prvi na rang listi!

Mladi ogulinski tenisač  Ivan Karlo Ban u Novu je godinu ušao sa odličnim uspjehom! Na rang listi juniora do 16 god, Ivan Karlo Ban zauzeo je prvo mjesto! Roko Stipetic je na odličnom, četvrtom mjestu. To je povijesni rezultat,  kako tenisa, tako i ogulinskog sporta općenito.

IVAN KARLO BAN rođen je 2002. god u Ogulinu. Sa 3 god upisao se u gimnastiku, sa 4 godine uzeo teniski reket u ruke,  a sa 5 godina postao član Tenis kluba  Ogulin. Sa 10 godina postao je  prvak Hrvatske, a sa 12 godina postaje reprezentetivac. Sa 13 godina igrao je  finale mastersa 13 i osvajio  2. mjesto,  iza Borne Devalda,  jednog od najvecih talenata u Hrvatskoj.

Sa 14 godina Ivan Karlo Ban  ponovo igra za Hrvatsku repku do 14 god. Prošle godine, nakon dobre igre i osvajanja mnogih turnira, ponovno je dobio predpoziv u reprezentaciju, ali zbog financijskih problema u HOO nije išao u Mađarsku.

Ovaj rezultat nije slučajan,  to je plod dobrog rada u TK Ogulinu, jako dobrih uvijeta za rad, naročito u zimskom periodu. Trenira ga Mario Pavić,  cijenjeni trener u teniskim krugovima Hrvatske. Od samog početka vjerovao je u  talent Ivana Karla Bana,  ali bez rada talent ne vrijedi. Karlo pohađa gimnaziju Bernandina Frankopana, gdje mu svi izlaze u susret glede izostanaka i priprema za turnire.