Aktualno Županija

Karlovac traži novi Savjet mladih – Kandidature otvorene do 16. siječnja, dobrodošli svi koji žele raditi

 Svi zainteresirani za aktivan rad u Savjetu mladih prijaviti se trebaju do 16. siječnja, poručeno je s današnje pressice u Gradskoj upravi, na kojoj je napomenuto da je javni poziv za predlaganje kandidata otvoren još 10-ak dana.

Kandidate mogu predložiti udruge za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zbor Veleučilišta u Karlovcu, organizacijski oblici mladih pri političkim strankama, sindikalnim ili strukovnim organizacijama, kao i neformalne skupine od najmanje 40 mladih.

Savjet ima devet članova, starosti od 15 do 30 godina, a ovo savjetodavno tijelo Gradskog vijeća sudjeluje u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, radi na aktivnom uključivanju mladih u javni život, njihovom informiranju i savjetovanju. Novi, 5. saziv Savjeta mladih trebao bi biti poznat kroz par mjeseci, mandat mu je tri godine i čeka ga zahtjevan posao: da zadrži mjesto među 10 najaktivnijih u Hrvatskoj, čemu su najviše pridonijeli članovi još aktualnog saziva na čelu s Filipom Treznerom.(KAportal)