Aktualno Županija

Grad Karlovac za cestu na Babinoj gori od države dobio 7,5 milijuna kuna, no morat će se “zagrebati” i u gradski proračun

Godinama najavljivana prilazna cesta budućem CGO Babina gora gradit će se ponajviše zahvaljujući državnom novcu. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, naime, odobrila je za tu cestu 7,5 milijuna kuna.

Grad je njenu gradnju kandidirao na natječaj, projekt je dobio prolaznu ocjenu i za cestu će, nakon odluke o potpori, stići i novac.

– Ukupan iznos odobrene potpore od 7,506.800 kuna u potpunosti će se iskoristiti za dostizanje ciljeva istaknutih u prijavi odnosno tijekom planiranog trajanja provedbe projekta koje iznosi ukupno 24 mjeseca. Glavne aktivnosti biti će: priprema i provedba postupka javne nabave za radove i nadzor nad građenjem, izgradnja ceste u naselju Brezova Glava, opremanje ceste pratećom prometnom infrastrukturom, ishođenje uporabne dozvole, te diseminacija i vidljivost projekta, odgovorili su na naš upit iz Grada.

Dodali su kako očekuju odluku o dodjeli sredstava i potpisivanje ugovora o financiranju.

– On će detaljnije definirati provedbu projekta, kao i nositelja dodatnih ulaganja u završetak projekta budući je ukupna vrijednost projekta procijenjena na 8,707.358 kuna. Po potpisivanju ugovora moći će se raspisati i javni natječaj za izvođenje radova, najavili su iz Grada. (kaportal.hr)