Aktualno Sport

‘Kauboji’ su sredili Crnogorce u krcatom Spaladiumu!

A sad EP Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Crnu Goru 25-22 u pripremnoj utakmici u rasprodanoj Spaladium Areni. Generalka je odrađena uspješno, a sad se okrećemo Euru i Srbiji

Krcata Spaladium Arena i 11.000 grla nakon sedam godina pozdravilo je hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je u generalki pred Europsko prvenstvo pobijedila Crnu Goru 25-22. Utakmica je bila humanitarne naravi jer je prihod od ulaznica išao Klinici dječje kirurgije KBC-a Split.

Vidjelo se kako “kauboji” imaju određenih problema zbog teških nogu nakon dugih priprema, bilo je tu i dekoncentracije u obrani, promašenih lakih šuteva, ali i u takvoj situaciji Hrvatska je došla do pobjede bez većih poteškoća.

Domagoj Duvnjak vukao je naše u početku s tri gola kojima je digao publiku na noge, a nije ga zaustavila ni porezotina na ruci zbog koje je igrao s povezom. Kasnije su mu se priključili i Manuel Štrlek, Luka Stepančić i, uz raspoloženog povratnika Mirka Alilovića na golu, imali smo lijepih 13-10 na poluvremenu iako smo u dva navrata mogli i do +5.

Lino nije zadovoljan: Budemo li ovako igrali, neće biti dobro…
Borbeni Crnogorci nisu se predavali unatoč glasnoj podršci našoj reprezentaciji, topila se naša prednost sve do jednog gola, no u tim trenucima ukazao se Ivan Pešić koji se razbranio u nastavku i, na krilima Zlatka Horvata i Duvnjaka, riješili smo pitanje pobjednika.

Naš najefikasniji čovjek bio je Manuel Štrlek s pet golova, gol manje zabio je Domagoj Duvnjak, a Luka Stepančić, Ivan Čupić, Luka Cindrić i Zlatko Horvat zabili su po tri gola. Ivan Pešić obranio je sedam lopti, a Mirko Alilović pet. Kod Crnogoraca su sjajni bili Vasko Ševaljević sa šest golova i Nebojša Simić s osam obrana.

‘Isprobali smo neke stvari pa i griješili. Atmosfera? Ma sjajna’
Za tjedan dana na istom mjestu Hrvatska otvara Europsko prvenstvo protiv Srbije koja je pretrpjela novi poraz u pripremama, ovaj put od Makedonije 32-29. Prije dolaska u Split čekaju ih još dvije pripremne utakmice protiv Slovenije. (24sata.hr)