Aktualno Sport

Počelo je Dvoransko državno prvenstvo u tenisu 2018.

Danas prijepodne u Teniskoj dvorani u Ogulinu otvoreno Dvoransko državno prvenstvo u tenisu. Okupljenima su se kratko obratili gradonačelnik Dalibor Domitrović i izvršni direktor HTS Miroslav Zečić, koji je i proglasio natjecanje otvorenim.
Prvi put otkada se održavaju dvoranska prvenstva u tenisu Zagreb nije domaćin već je ta čast, odlukom Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza 2018. godine pripala gradovima Ogulinu, Osijeku i Zadru. Svaki od navedenih gradova je dobio priliku organizirati dio prvenstva. S obzirom da Ogulin trenutno ima najbolju tenisku dvoranu u Hrvatskoj, dobio je organizaciju četiri državna prvenstva, a organizacija najjačeg prvenstva – kategorija dječaka do 14 godina starosti pripala je upravo Teniskom klubu Ogulin.

Na prvenstvu sudjeluju igrači koji su za Hrvatsku dvije prethodne godine na ekipnim prvenstvima Europe osvojili naslove europskih prvaka. O jakosti prvenstva svjedoči i činjenica da 7 igrača ima međunarodni razred što znači da su na europskoj rang listi svrstani među prvih 50 igrača Europe.
Prvo natjecanje, ono za dječake do 14 godina traje do 9. siječnja.

Prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniore do 16 godina će se održati 20.-23. siječnja, vikend poslije toga je prvenstvo za seniorke 27.-30. siječnja, dok će drugi vikend u veljači u Ogulinu biti održano prvenstvo za juniorke do 18 godina. (fotovideo/tkogulin)