Aktualno Županija

Javio nam se vlasnik BMW-a i pokušao objasniti zašto ga je policija okrivila da bira mlade i bez vozačke da ga voze

foto ilustracija – Pixabay.com

Nakon našeg teksta o 18-godišnjem Karlovčaninu kažnjenom zbog vožnje prijateljevog BMW-a bez vozačke dozvole, javio nam se vlasnik tog vozila te nas zamolio da pojasni okolnosti događaja zbog kojih je on, iako nije bio predmet prekršajnog postupka, postao “zvijezda” medijskih napisa na KAportalu (pogledajte tekst). On je, naime, u subotnjoj noći 14. listopada s društvom išao iz noćnog provoda u klubu Monaco na Švarči. Ekipa je bila pripita, pa se da ih kući odveze ponudio 18-godišnjak za koga on, tvrdi nam, nije znao da nema položen vozački ispit.

Problemi s vidom

– Bio sam u noćnom provodu s društvom i on se sam ponudio da nas odveze. Dečko je punoljetan, a ja nisam znao da nema vozačku dozvolu, priča nam vlasnik BMW-a. Kaže da nije istina, kako smo naveli u tekstu i što je rečeno na sudu, da on “uzima ljude koji nemaju položen vozački ispit ili maloljetnike da upravljaju njegovim vozilom, jer sam ne može steći uvjete za izdavanje vozačke dozvole, odnosno ne može proći liječnički pregled.

– Imam velikih problema s vidom, to je istina, i zato ne mogu dobiti liječničko uvjerenje za vožnju, no imam više automobila pa me u njima voze vozači ili prijatelji. Sve ono što se prije događalo i dovelo do takvog zaključka, da je u mojem autu prije zatečen maloljetnik je istina, ali i splet okolnosti, priča nam naš sugovornik. Njegovo ime i prezime je poznato redakciji no mi ga ne navodimo jer ih nismo naveli ni u prvom tekstu, pa nas je zamolio za anonimnost i ovom prilikom.

Znam da sam pogriješio