Aktualno OG sada Ogulin

“Želim unaprijediti rad Stambeno komunalnog gospodarstva”

Marina Lavrnić je 2. siječnja preuzela dužnost direktorice Stambeno komunalnog gospodarstva. Nakon svega nekoliko dana, stala je pred novinare i otkrila nam kakvu je situaciju zatekla i što sve planira učiniti u svom mandatu, odgovorivši nam i što ju je motiviralo da se javi na natječaj i svakodnevno putuje iz Karlovca, gdje živi, u Ogulin.

“Danas je to sasvim normalno. Mnogi Ogulinci putuju u Karlovac, a mnogi Karlovčani u Zagreb. Javila sam se jer želim raditi i unaprijediti rad SKG-a, završila sam fakultet za menadžment u Rijeci i stekla titulu magistrice ekonomije. Smatram da se svatko javlja na natječaj za onaj posao koji može obavljati, pa tako i ja. Ovo je odgovoran posao, imamo 48 zaposlenih i razne djelatnosti i nastojat ću biti korektna prema svima”- rekla je ova mlada Karlovčanka, koja dodaje da je jedan od najvećih problema, koje je u ovo kratko vrijeme uspjela uočiti, odlagalište otpada Sodol.

“Do izgradnje regionalnog odlagališta otpada na Babinoj gori, mi moramo imati alternativu. SKG nije dobio okolišnu dozvolu i zbog toga je izgubio i sve ostale dozvole. To se dogodilo stoga što grad nije sanirao Sodol kako je bilo planirano projektom prije desetak godina i mi ćemo sad pokrenuti aktivnosti u tom smjeru. Očekujem podršđku grada Ogulina i Fonda za zaštitu okoliša, jer bez toga ne možemo isfinancirati 12 do 13 milijuna kuna, koliko će nam za to biti potrebno. Sodol će se vremenom rasteretiti i gradnjom reciklažnog dvorišta i sortirnice, za koji će se ove godine raditi projektna dokumentacija”- kaže Marina Lavrnić.

Pred njom je još proučavanje svih pojedinih djelatnosti i vrsta usluga, problema zaposlenika, opreme, resursnih i novih mogućnosti.

Kako je SKG poslovao u 2017. godini saznat ćemo nakon završetka analize poslovanja, a naša sugovornica ističe kako unatoč financijskim problemima firma može napredovati.

“Dosta pozornosti morat će se posvetiti zbrinjavanju i razvrstavanju otpada, ali to se neće moći riješiti preko noći. Kroz dogledno, kratko vrijeme napravit će se i reorganizacija i sistematizacija radnih mjesta, a najbitnije je konsolidirati poslovanje. Stoga ćemo morati biti strpljivi, a očekujem podršku grada Ogulina”- zaključila je Marina Lavrnić.