Aktualno Županija

U planu gradnja “velebnog” rotora u Logorištu – znači li to odustajanje od projekta “brze ceste” i Vukelićevog mosta?

Mjesto budućeg rotora

U skorijoj budućnosti Karlovac bi i na južnom prilazu gradu mogao dobiti veliki rotor i to kao priključak s Logorišta na Državnu cestu D-1 u Logorištu, nedaleko ušća Mrežnice u Koranu. Kako saznajemo, novi rotor je u fazi projektiranja, a u vezi ovog projekta oglasila se i Nezavisna lista Davora Petračića Naš Karlovac.

Ljetni promet

Petračićev prijedog

Po Petračićevim riječima, prije nego što projekt ugleda svjetlo dana, dužnost im je upozoriti javnost da je to mjesto osjetljivo za projektiranje rotora i toj problematici je potrebno prići s velikim obzirom.

– Činjenica je da je na tom mjestu višestruko dominantan promet jednog smjera (prema Turnju) i to naročito u ljeti, pa rotor treba dimenzionirati prema prosječnom ljetnom prometu, kaže Petračić koji je napravio analizu prometa i upozorio da treba paziti da se ponovo ne dogodi loše rješenje kao kod rotora na Švarči.

Naš Karlovac čak i predlaže svoje rješenje rotora, slično onom kod Kauflanda, iako traži da se i razmotri klasično rješenje semaforima kako rotor ne bi postao usko grlo i u ljetnim čepovima uzrokovao prometne probleme.(KAportal)