Aktualno Županija

Europe Direct centar u Karlovcu do 2020. “pod šapom” Razvojne agencije Karla – Na natječaju za ovu godinu dobila 20.000 eura

Europe Direct centar Karlovac do 2020. bit će “pod šapom” Karle – Razvojna agencija Karlovačke županije postala je nositelj ovog projekta za programsko razdoblje od 2018 – 2020.

– Prolaskom na natječaju Opće uprave za komunikaciju (DG COMM), te potpisivanjem okvirnog sporazuma o partnerstvu osigurana su bespovratna sredstva i tehnička pomoć u pružanju sjedišta za javne informacijske centre skupno poznate kao “Mreža informacijskih centara Europe Direct”. Europe Direct centar Karlovac tako je jedan od ukupno deset partnera iz Hrvatske koji su izabrani na natječaju, te ostvaruje pravo na godišnja bespovratna sredstva za provođenje svojih aktivnosti. Ukupan iznos predviđen za 2018. iznosi 20.025 eura, poručili su iz Karle, napomenuvši da je projektom zaposlena jedna osoba i osigurana joj plaća.

Projekt EDIC Karlovac u Karlovačkoj županiji traje već 4 godine, a u razdoblju od 2013. organizirao je više od 30 različitih predavanja, seminara, radionica i sl. Posjetilo ga  je više od 200 građana, a iz njega je odgovoreno na više od 100 upita građana o temama vezanim za EU. Preko projekta ukupno je povučeno više od 90.000 eura za rad i aktivnosti Centra, a u Karli procjenjuju da će u ove tri godine biti povučeno više od 60.000 eura za daljnje aktivnosti.