Aktualno OG sada Ogulin

Općina Plaški za svako novorođenče izdvojit će pet tisuća kuna!

Općina Plaški planira za ovu godinu proračun u iznosu od 13 milijuna kuna, zaključeno je na sjednici Općinskog vijeća Općine Plaški. Odluka je donesena jednoglasno, a prema planu i donesenim odlukama, svi će roditelji  za svoje novorođenče, s područja općine Plaški, dobiti čak pet tisuća kuna!

“Novac je osiguran u proračunu, sa željom da što više mladih ljudi ostane živjeti u Plaškom”- rekao nam je načelnik Pero Damjanović, koji u ovoj godini planira realizirati niz projekata. Jedan od njih je  gradnja Vatrogasnog doma, a u planu je i izgradnja komunalne infratsrukture, te obnova Doma kulture, izgradnja mrtvačnice i novog groblja.

U odnosu na ovu godinu, općinski je Proračun veći za oko milijun kuna, zahvaljujući uštedama općinske vlasti i transparentnom trošenju novca.

Pero Damjanović, iako SDP-ovac, odlično surađuje sa svojim zamjenicima  Ivanom Šegom iz HDZ-a i Marom Šupicom iz SDSS-,  te su zajedničkim snagama riješili i njihov najveći problem, a to je sudski spor sa ogulinskom tvrtkom Vodovod i kanalizacija. Za rješenje tog problema založio se i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, te je općina Plaški tvrtki Vodovod i kanalizacija uplatila 600 tisuća kuna duga, a ostatak od 400 tisuća bit će isplaćen u 12 jednakih obroka, do kraja ove godine.