Aktualno OG sada Ogulin

Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo neslužbenu informaciju OGportala-posmrtni ostaci pripadaju nestaloj Francuskinji!

Nakon što je OGportal prvi prošloga tjedna pisao kako su lovci u Tržiću Tounjskom pronašli ljudski kostur i kako bi mogla biti riječ o nestaloj Francuskinji Anne-Cecile Pinel, koja je  nestala  u srpnju 2014. tijekom psihodeličnog festivala Momento Demento u obližnjem Tržiću Primišljanskom, sada imamo i službenu potvrdu naše informmacije.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, objavilo je priopćenje u kojem stoji:

“U povodu višestrukih upita novinara zaprimljenih u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, ovo državno odvjetništvo u mogućnosti je odgovoriti da je u utorak, 16. siječnja, zaprimilo nalaz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iz spomenutog nalaza Zavoda proizlazi kako je provedena molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka nepoznate osobe pronađenih 7. siječnja 2018. u mjestu Tržić Tounjski, zaseok Ključ, te kako navedeni posmrtni ostaci pripadaju državljanki Republike Francuske (1991.).

U svezi drugih upita novinara, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu odgovara kako još nije zaprimilo obdukcijski nalaz.

 Roditelji nestale Anne-Cecile Pinel održali su prije nekoliko dana konferenciju za medije na kojoj su rekli kako su uvjereni da kosti pronađene u blizini Ogulina pripadaju njihovoj kćeri, piše francuski list Le Dauphine.

Podsjetimo, crne čizmice kakve je imala, slušni aparatić kakav je koristila i narukvica oko ruke, na kojoj je pisalo Momento Demento, pronađeni su uz tijelo i ukazali da bi ljudski ostaci koje su tijekom skupnog lova petorica  lovaca pronašli, mogli pripadati Anne-Cecile Pinel.