Aktualno OG sada Ogulin

Uspješan ogulinski “Lov na čarobne knjige”

Inspiriran projektom poznate engleske glumice Emme Watson, koja je organizirala potragu za knjigama u Londonu ostavljajući knjige u podzemnoj željeznici, hrvatska inačica pod naslovom “Lov na čarobne knjige” nakon Rijeke, Pule i Siska nastavljena je danas u Ogulinu.

Pokretačica inicijative, Alis Marić, koja stoji iza najpoznatijeg hrvatskog knjiškog bloga “Čitam knjigu” ove je jeseni udružila snage s novootvorenim lancem knjižara modernog doba “Hoću knjigu” kako bi zajedno još intenzivnije širili strast i ljubav prema knjigama.

“Za ovaj sam projekt, od samih njegovih početaka, dobila veliku podršku prijatelja i suradnika kojima se ideja odmah svidjela. Nakon ljetne pauze drago mi je da će “Čitaj knjigu” i “Hoću knjigu” ovu zanimljivu potragu za hit naslovima dovesti i u gradove koje dosad nismo posjetili”, izjavila je ovom prilikom Alis Marić.

Četvrti jesenski “Lov na čarobne knjige” stanovnike  Ogulina dočekao je  danas u popodnevnim satima. Deset knjiga, među kojima se nalaze i bestseleri Prvi grob desno Darynde Jones, Ako se ikad sretnem Kate Eberlen, Dobar sin Pascala Brucknera te mnoštvo drugih popularnih naslova, bilo je skriveno na frekventnim mjestima u Ogulinu. Primjerice, u Ivaninoj kući bajke, kod Frankopanskog kaštela,  Cesarovca, Učeničkog doma… Knjige su bile  zapakirane u zaštićenim “Hoću knjigu” kutijama, dok je  uz svaku knjigu novi vlasnik pronašao i  poklon iznenađenja knjižara “Hoću knjigu”.

Večeras od 18 sati u Gradskoj knjižnici Ogulin zainteresirani su se mogli  podružiti s blogericom Alis Marić, te spisateljicom Ingrid Divković, te  kupiti popularne naslove koje su one tom prilikom predstavile.