Aktualno Županija

Od 1. veljače na snazi nova Odluka o naplati parkiranja, tvrtka Mladost koja ga naplaćuje ima i novi cjenik

Sat parkiranja, kao i svaki sljedeći, i po novoj odluci o naplati parkiranja u Karlovcu ostaje pet, odnosno, šest kuna, no neslužbeno doznajemo da bi neke druge cijene mogle ići na ruku građanima.

Od 1. veljače, naime, Mladost će imati novi cjenik, a u njemu, između ostalog, stoji i da je dnevna parkirna karta 75 kuna, mjesečna 180 za fizičke i 360 kuna za tvrtke i ustanove za sva parkirališta u 0. i 1. zoni na kojima se obavlja naplata parkiranja.

Također, šestomjesečna cijena za fizičke osobe je 900, a 1.800 kuna za tvrtke i ustanove, odnosno, godišnja cijena parkiranja motornih i drugih vozila 1.800 za fizičke i 3.600 kuna za tvrtke i ustanove.

Stanari će, što je novina, mjesečno plaćati parkiranje 45 kuna za parkirališta unutar bloka s adresom stanovanja, dok će ih godišnja karta stajati 450 kuna. Tolika je i cijena parkiranja za vozila u vlasništvu Grada.

Za obrtnike, poduzetnike i njihove zaposlenike sa sjedištem u 0. zoni, odnosno, Zvijezdi, mjesečna karta bit će 120, a godišnja 1.200 kuna. Toliko će biti i za sve pravne i fizičke osobe koji će parkirati u dijelu Sarajevske ulice, pored pruge, uz željezničko stajalište Centar.(KAportal)