Aktualno OG sada Ogulin

Edukacijama i projektima do međusobne tolerancije

Rad ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” tijekom protekle godine obilježili su brojni projekti.

“Poštujmo različitost” i “To To Tolerancija” nazivi su okončanih projekata koje je udruga provodila na području našeg grada, ali i na području gradova Karlovca i Duge Rese. Partneri na ova dva projekta bile su odgojno obrazovne ustanove ovih gradova u kojima su se provodile edukacijske radionice za učenike, nastavnike i roditelje s ciljem razvijanja, prihvaćanja i razumijevanja potreba djece s teškoćama u razvoju. Ovakvim pristupom nastoji se dati doprinos njihovoj socijalnoj integraciji i međusobnoj toleranciji. Provedbu ova dva projekta financijski su podržali Grad Ogulin i Karlovača županija u ukupnom iznosu od 44.000 kuna.

Udruga je i za ovu školsku godinu osigurala sredstva za rad pomoćnika u nastavi za šestero djece iz ogulinske “Prve osnovne škole” i OŠ “Ivane Brlić – Mažuranić”, ali i za OŠ “Josipdol” iz Josipdola i Ekonomsko – turističku školu iz Karlovca. Naziv ovog projekta je “Bez prepreka do životnih kompetencija”, a financijski ga, iznosom od 229.000 kuna, podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Kako bi se uz navedene projekte osigurao neometan rad udruge, putem natječaja Karlovačke županije osigurana su sredstva za dvogodišnji program naziva “Bolja tehnička podrška – kvalitetnije socijalne usluge”. Program traje od 1.1.2016. – 31.12.2018., a zaposlena je jedna osoba na dva sata dnevno.

Što je još aktualno u udruzi “Radost”, kakvi su planovi za ovu godinu, okreću li se možda fondovima EU doznat ćete ako budete u srijedu od 13 sati uz program Radio Ogulina.
Tada ćete moći poslušati razgovor kojeg su vodili s predstavnicima udruge.