Aktualno OG sada Ogulin

Kad puhne jugo…

U protekla 24 sata Županijski centar 112 (ŽC 112) Karlovac zaprimio je 126 poziva građana. Od poziva hitne zdravstvene problematike Županijskog zavoda za hitnu medicinu, građani su preko ŽC 112 zatražili pomoć u 16 navrata, u kojima je u 10 poziva zatražena intervencija medicinskog tima, dok je 6 poziva bilo savjetodavne naravi.

Vatrogasci na području Ogulina noćas su imali sedam intervencija. Od toga su četiri intervencije bile na gašenju dimnjaka, dok je zbog olujnog vjetra tijekom noći, JVP postrojba imala jednu intervenciju i to na sanaciji krovišta pomoćnog objekta.
Olujni jugozapadnjak i njegove posljedice bile su razlog za još dvije intervencije – u jednoj se radilo na uklanjanju stabla sa električnog voda, a u drugoj su djelatnici JVP Ogulin uklanjali stablo sa prometnice. Intervencije su zabilježene na području Bolničke ulice, Sv. Petra, Vrtača, Kučinića i Sabljaka.
A u gradskom središtu, već po običaju, padala je cigla sa zgrade u Stepinčevoj 1. Bilo bi doista krajnje vrijeme da se ova zgrada sanira, jer predstavlja opasnost ne samo za stanare i korisnike, nego i za prolaznike.