Aktualno Županija

Nevolje u raju – uglednici uhvaćeni s drogom: Kako su psihologinja, magistar farmacije i doktor biologije u Karlovcu pali sa šarenim tableticama?

Zagrebačka tročlana ekipa u kasnim tridesetim godinama pala je na karlovačkim naplatnim kućicama na putu do mora s nekoliko paketića droge. Radi se o uglednoj psihologinji, magistru farmacije te doktoru molekularne biologije, svi s poslovima u vrlo poznatim kompanijama, s jako dobrim primanjima i do sada prekršajno i kazneno nekažnjavanima.

Treći počeo paničariti

Policijski službenici iz Mobilne jedinice prometne policije kod prvookrivljene su pronašli u prozirnoj plastičnoj kutijici, koja se nalazila ispod njezinog vozačkog sjedala, 11 flourescentno-žutih tableta, 6,62 svjetložutog grumenstog praškastog amfetamina, 0,54 svjetložutog praškastog ketamina s amfetaminom, 0,58 ml prozirno-smećkasto-zelene tekućine u kojoj je utvrđena prostunost LSD-a i 3,4 grama metil-endioksifeniletanamina.

Drugookrvljeni imao je 5 tabletica te također nekoliko grama amfetamina i tvari od kojih se može dobiti droga, kao i trećeokrivljeni, koji je imao slične količine. Dvoje prvookrivljenika branilo se da nije znalo za drogu, te da je to za njih bio veliki šok, da nisu znali da njihov treći prijatelj povremeno konzumira drogu, a to je vozačica rekla i policajcima prilikom pregleda vozila. Za drugookrivljenog je također rekla da ne vjeruje da je konzument droge jer je uzoran građanin koji redovito otplaćuje redite i redovno izlazi na izbore.

Drugookrivljeni ja iskazao da je, kada ih je policija zaustavljala, trećeokrivljeni počeo paničariti te sve te tablete i tvari pobacao po stvarima u autu. Nije znao što bi odgovorio na pitanje zašto mu je dozvolio da drogu stavi u njegov ruksak.

Kolateralne žrtve

Trećeokrivljeni je rekao da je u lipnju bio na Pagu na Zrću te da su mu drogu ostavili neki Britanci kojima je ostala prije puta kući, jer im je nebavio ulaznice za neke partije. Odvjetnica ih je branila kako su policijski zapisnik potpisali jer su se bojali da ne završe u istražnom zatvoru, da su uzorni građani, obrazovane osobe – doktori znanosti kojima ovo nije model ponašanja, nekažnjavani, te kolateralne žrtve trećeg prijatelja.

Prekršajni sud nije mislio tako, proglasio ih je sve krivima i kaznio novčanim kaznama. S troškovima postupka, odnosno vještačenja, to će ih svakoga koštati po 10.000 kuna. (kaportal.hr)