Aktualno OG sada Ogulin

Maskirane osobe posjećuju “susjede” i na području Ogulina

OGportal je jučer objavio članak o  starijoj ženi u karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik kojoj je dječak, s maskom na licu, došao  na vrata i pjevao. Žena mu je rekla da nema novca, no on je primjetio da živi sama pa je zatražio čašu vode i tako ušao u stan, te joj s ruke skinuo dva prstena. To se dogodilo u Grabriku, no kasnije se  saznalo da je mladi razbojnik obilazio kuće i stanove i pjevao po Švarči.

Slična priča s maskiranim mlađim osobama pojavila se i u Ogulinu. Prije  par dana jedan naš čitatelj upitao nas je da li znamo da su se prije maskirane osobe koje su se spremale za maskenbal , morale prijaviti u policiju i da li i tko  zapravo kontrolira maskirane osobe kad obilaze kuće i stanove?

Naime, iz osobnog nam  je iskustva ispričao kako su minulog tjedna na vrata ljudi kod kojih je bio u posjeti, pokucale dvije maskirane mlađe osobe, koji su ih pozdravile nazvavši ih “susjedima”. Sat, dva kasnije, iste dvije maskirane djevojčice, ovog puta u društvu s još par malih i većih maski, došle su na vrata stana našeg čitatelja, koji je tada već bio kod kuće u drugom dijelu grada, te su i tu domaćine također pozdravile na isti način, kao susjede. Malo ga je sve zainteresirao i odlučio je vidjeti kamo će se dalje uputiti, te je primijetio da ih je sve “pokupio” jedan automobil i potom odvezao, vjerojatno opet u posjetu “susjedima” u nekom trećem dijelu grada.

Očito je, prema njegovim riječima, da je u pitanju “biznis” s maskama i da valja biti oprezan. Uostalom, i policija preporučuje građanima da ne otvaraju vrata  nepoznatim osobama, posebno maskiranima, koji koriste ovo vrijeme kako bi vam nepozvani došli u goste.