Aktualno OG sada Ogulin

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu – evidentirano 147 prometnih prekršaja

U nastavku pojačanih aktivnosti koje se provode u siječnju s ciljem zaustavljanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave karlovačke, policija je i u razdoblju od 19. do 21. siječnja pojačano nadzirala vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisnu uporabu mobitela, ali i druge prekršaje koji uzrokuju teške prometne nesreće.

Tom prilikom kontrolirano je 738 vozila te je evidentirano 147 prometnih prekršaja. Od navedenog broja evidentirano je 40 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila i to 33 u naseljenom mjestu i 7 izvan naseljenog mjesta, 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 70 ostalih prekršaja.

U tom razdoblju evidentirano je ukupno 7 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a četiri osobe su lako ozlijeđene. Najveća zabilježena koncentracija alkohola bila je 1,98 promila i to kod vozača na području Karlovca, a četiri osobe su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dovedeni na Prekršajni sud.

Policija će i u narednim danima te vikendima pojačano nadzirati promet radi veće sigurnosti prometa na cestama i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Stoga i ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa – objavila je PU Karlovačke