Aktualno OG sada Ogulin

Anne-Cecile Pinel nije ubijena, riječ je o nesretnom slučaju?!

OGportal  je prvi otkrio priču da su šestorica lovaca LD Srnjak iz Tounja u mjestu Tržić Tounjski pronašli kostur, te o tome obavijestili policiju iz Ogulina, a uskoro je DNA analiza potvrdila da se radi o nestaloj Anne-Cecile Pinel. No, način na koji je Anne stradala još uvijek je predmet istrage PU Karlovačke, koju je navodno, jučer dodatno zatražilo Državno odvjetništvo. Do sada se u hrvatskim medijima pojavilo nekoliko nagađanja i teorija o tome kako je smrt mogla nastupiti. Ponukani tim napisima, ali i informacijama iz naših izvora,  odlučili smo se na put do lica mjesta provjeriti teoriju koja nam se čini najvjerovatnija, a s kojom se slažu i neki naši sugovornici.

Krenuli smo tragom stradanja Ann -Cecile  i stgli na mjesto gdje su pronađeni ostaci nesretne Francuskinje. Teren je zarastao u kupine i nisko trnovito grmlje, bez drveća. Još se vide ostaci policijskih oznaka gdje je vršena istraga podno stupa dalekovoda te dva bijela lampiona.Ostaci su pronađeni u blizini, zapravo  podno metalnog stupa dalekovoda. Lubanja, i skoro sve kosti, te čizmica i narukvica, koje su pronašli  lovci LD-a Srnjak iz Tounja, bili su na prostoru nešto većem od jednog kvadratnog metra. Prema većini komentara i razmišljanja stručnih osoba, Anne- Cecile je upravo na tom mjestu i umrla. Ono što još ostaje nerazjašnjeno je kako je i zbog čega otišla iz kampa i kako je umrla. OGportal, prema svojim izvorima, barata sa teorijom nesretnog slučaja, konkretno pada. Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista na lubanji koju su lovci LD-a Srnjak iz Tounja našli u šumi u mjestu Tržić Tounjski primijećen je prijelom baze lubanje kod slušnog otvora, na desnom sljepoočnom dijelu. 

Kako je ta ozljeda mogla nastati i posljedica čega je navedeni prijelom, novinarima Jutarnjeg lista je objasnio prof. dr. Dušan Zečević, umirovljeni predstojnik Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku. Iako nema konkretna saznanja o slučaju pronalaska ostataka u Tržiću Tounjskom, on pojašnjava:

” S obzirom na to da je prema dostupnim informacijama prijelom baze lubanje na tom dijelu, mogu gotovo sa sigurnošću reći da je navedeni prijelom posljedica pada. Radi se o području koje mi u sudskoj medicini nazivamo dijelom ispod oboda šešira i svi prijelomi koji nastaju ispod oboda šešira su posljedica pada, pri čemu se mora udariti u neki tvrdi predmet da bi do prijeloma došlo, na primjer kamen, a nikako nije posljedica udarca. “

Upravo u tom smjeru ide i naša teorija o mogućem uzroku smrti Ann-Cecile Pinel.

Možemo, dakle, pretpostaviti da je nakon udaljavanja iz kampa, nakon nekog vremena postala svjesna da je zalutala. U napuštenoj, ruševnoj kući koja se nalazi par stotina metara od mjesta gdje su ostaci pronađeni, ostavila je neke svoje stvari, torbicu s bočicom vode i mobitelom, te novčanik bez dokumenata i novca. Odatle je, pretpostavljamo, krenula pogledati gdje je i pokušala se orijentirati. Ugledala je metalnu konstrukciju dalekovodnog stupa koja je relativno pogodna za penjanje. To joj je izgledalo kao povoljno mjesto za popeti se i sa veće visine vidjeti gdje se nalazi, možda ugledati kamp festivala i izvući se iz neugodne situacije. Kada se  popela na određenu visinu mogle su se dogoditi tri scenarija:

1.  pada od umora, nedovoljne spretnosti, ili se oskliznula

2.  penjući se, previše se približila vodovima dalekovoda pod naponom. Podsjetimo, radi se o vodovima pod naponom od 35 tisuća volti kod kojih do iskre i strujnog udara može doći već i ako se približite na oko metar udaljenosti od vodova. Dakle, moguće je da se upravo to dogodilo. Nakon strujnog udara koji ju je oborio sa stupa, uslijedio je pad sa relativno velike visine i smrt kao posljedica pada, kao što to u svom objašnjenju navodi dr. Dušan Zečević

3. također uključuje penjanje na stup i pad, ali u nesvjesnom stanju, jer na dan na koji je nestala, u ponedjeljak 21. srpnja 2014.  uzela opojnu drogu LSD. I to bi moglo imati smisla.

Ozljeda na glavi mogla je nastupiti prilikom pada, udarom u konstrukciju stupa ili u njegovo betonsko postolje.

Navode  koje su OGportalu iznijeli naši izvori, odnosno da se radi o nesretnom slučaju, vjerojatno će vrlo brzo potvrditi  i policija.

Ovako izgleda panoramski pogled s mjesta stradanja

 

Ovako izgleda put do mjesta stradanja