Aktualno Županija

Bura u Turističkoj zajednici: Bivša direktorica T. Bakarić podnijela tužbu – dobila razrješenje, ali i otkaz, po Mandiću nema ništa sporno

Izbor novog direktora Turističke zajednice grada Karlovca podigao je prašinu prije nego što je natječaj formalno i završio izborom novog čelnika ove gradske institucije. Prvo je sumnju u zakonitost natječaja iznijela kandidatkinja Tatjana Čumpek, a nova je okolnost da je bivša direktorica Tihana Bakarić protiv svog dosadašnjeg poslodavca podnijela tužbu.

Razrješenje i otkaz “u paketu”

– U Turističkoj zajednici zaposlena sam 17 godina, a 15 godina sam bila na mjestu direktorice. Dobila sam razrješenje s dužnosti direktorice što sam i očekivala, ali istovremeno i rješenje o otkazu. To me je šokiralo i odlučila sam potražiti pravnu pomoć, kaže nam Bakarić koja je Općinskom sudu u Karlovcu podnijela tužbu za nezakonit otkaz. Kako nam kaže, majka je dvoje male djece i sad je ostala bez posla i u nezavidnoj situaciji, a očekivala je da će nastaviti raditi u TZ kao i svi njezini kolege.
Gradonačelnik Damir Mandić koji je nakon razrješenja Tihane Bakarić i v.d. direktora Turističke zajednice rekao je za KAportal da je upoznat s tužbom. Kako nam kaže, ona tvrdi da je razrješenje nedopušteno i da traži povratak na mjesto direktorice.

– Mi kao Grad imamo 30 dana za odgovor, to ćemo učiniti preko odvjetnika i dalje vidjeti što i kako. Mi smo u tom dijelu bili korektni jer Turističko vijeće nije prihvatilo njezino izvješće, pa se po Statutu moralo glasati o razrješenju, rekao je Mandić. Dodaje da se ipak radi o specifičnoj situaciji, jer njezin ugovor nije predviđao da postoji obveza da joj se ponudi drugo radno mjesto. Ništa drugo nije htjela komentirati već nam je samo rekla da je u tijeku postupak. (kaportal.hr)