Aktualno OG sada Ogulin

Neupitna potpora grada Ogulina

U udruzi Radost Ogulin održan je danas radni sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Salopek Šumonja, na temu prezentacije provedbe projekta “Bez prepreka do životnih kompetencija”. Nakon što je čula što je o svemu rekla voditeljica projekta Tina Trivanović, Ivana Salopek Šumonja nije krila oduševljenje koje vlada među članovima udruge, te im je obećala svu potrebnu potporu grada.
Udruga projekt provodi u suradnji s ogulinskim osnovnim školama, OŠ “Josipdol” iz Josipdola, te Ekonomsko turističkom školom iz Karlovca, rečeno je na sastanku.  Projektom su od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osigurana sredstva, u iznosu od 229.000 kuna, za rad šest pomoćnika u nastavi za šestero djece s poteškoćama u razvoju za tekuću školsku godinu. Predstavnici udruge i partnerskih odgojno – obrazovnih ustanova upoznali su zamjenicu gradonačelnika sa tijekom provedbe projekta, a u nastavku se povela rasprava o potrebama, problemima i statusu djece s poteškoćama u razvoju s posebnim naglaskom na ostvarivanje Ustavom zajamčenog prava na odgoj i obrazovanje. Tijekom sastanka naglasak je stavljen i na rad pomoćnika u nastavi koji su potplaćeni za svoj rad obzirom da su takvi uvjeti posljedica visine odobrenih sredstava koji stoje na raspolaganju udrugama.
Zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja iskazala je velikio zanimanje za rad udruge i problematiku djece s poteškoćama u razvoju, pohvalivši nastojanja udruge da radom na projektima premosti poteškće s kojima se svakodnevno susreću njeni članovi.