Aktualno OG sada Ogulin

Željko Stipetić najavio novi Statut i Poslovnik Gradskog vijeća

Nakon nešto više od  šest mjeseci rada novog saziva Gradskog vijeća, porazgovarali smo sa predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Stipetićem i na početku ga zamolili za osvrt na spomenuto razdoblje.
“Od konstituiranja Gradskog vijeća Grada Ogulina, održano je 6 sjednica.  Samim radom Gradskog vijeća, mogu reći da sam zadovoljan, što se tiče donošenja Odluka koje je Gradsko vijeće donijelo. Ono  čime nisam zadovoljan, ali to je još uvijek nažalost u našem gradu tako, previše je politikanstva. Nije nikakva demagogija, već realnost svakodnevna.
Nažalost, ono čime se dio HDZ-a  bavi, u tih 6 mjeseci,  prozivanjem što nije napravljeno iz Izbornog programa (koji je sačinjen za period od 4 godine) što direktno, što indirektno, pitanjem: tko je u Ogulinu Hrvat, tko voli ovaj grad i našu domovinu, a tko je Srbin. To je nažalost za sada jedini program koji provodi dio HDZ Ogulina. Demagoški  se vode i prozivaju nelogičnosti lokalne  vlasti, a  istovremeno rade suprotno, odnosno uistinu nelogičnost sa svjetonazorski  totalno suprotnim stranama. Većinu u Gradskom vijeću čine svjetonazorski  različiti vijećnici, ali mi želimo svojim radom učiniti sve za bolji Ogulin.  U koliko se pokaže suprotno, razgovarat ćemo o daljnjoj suradnji”- kazao nam je Željko Stipetić i dodao:
Ono što je meni osobno najbitnije je , da smo kroz Gradsko vijeće u rujnu, listopadu i prosincu izrealizarili i na našu inicijativu zemljište u Poduzetničkoj zoni mogli staviti na prodaju, donijeli Odluku o Izmjenama urbanističkog plana Poduzetničke zone i prihvatili ponudu o kupnji zemljišta tvrtke “Bjelin”. Zbog takvih stvari se bavimo politikom, kako bi omogućili da gospodarstvo napokon postane zamašnjak našeg kraja, kako putem zapošljavanja tako i puno šire od toga. Želja nam je da  omogućimo, bavljenjem politikom, svima nama bolju budućnost, a ne samo uskom krugu ljudi da dobro žive, već da jednostavno svima nama bude bolje”-kaže naš sugovornik.
A o Bjelinu ima on još novosti.
“I po tom pitanju, jedna ekskluziva, koju vam mogu reći! Tvrtka Bjelin, a kako smo još prošlo ljeto razgovarali, sad kad su se ostvarili uvjeti za stavljanje u prodaju 100.000 kvadrata zemljišta u Poduzetničkoj zoni,  ima namjeru kupiti navedenu kvadraturu, znači planiraju još dodatno proširenje svojih budućih pogona!
Što se tiče našeg pitanja o mogućim  izmjenama i promjena Statuta Grada i Poslovnika Gradskog vijeća, ističe sljedeće:
“Najavili smo izmjene navedenih akata, kako bi oni  bili kvalitetniji i bolji. Čekali smo novi Zakon o lokalnoj samoupravi, te sam predložio gradonačelniku i njegovim zamjenicima  da se oformi radno tijelo koje će izraditi prijedlog Statuta i Poslovnika. Želim da svi sudjeluju u izradi spomenutih  akata, a to je učinjeno, tako da su u radno tijelo imenovane osobe iz vlasti i oporbe.
Prijedlog će ići na iduću sjednicu Gradskog vijeća, nadam se da će se do tada sve dogovoriti i pripremiti sve.
 
Zanimalo nas je i je li  zadovoljan koalicijom na vlasti i jesu  li se ikad “zgrabili” po nekom pitanju?!
“Od konstituiranja vlasti u gradu, kao i u svakodnevnom životu, ništa nije idealno, pa tako niti suradnja. Pokušavamo svojim radom doći do toga da zajedno napravimo sve kako bi se u segmentima, u okviru naših ingerencija, kako bi svima nama bilo bolje. Ono što smo si odredili u izbornom programu vjerujemo da ćemo i ostvariti,  a to su bivša vojarna Sv. Petar i Bjelolasica. Najbitnije je da  svi radimo i učinimo sve za boljitak svih Ogulinki i Ogulinaca i da naš Ogulin postane grad iz kojeg se ne odlazi, već ostaje i dolazi”-zaključuje predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić.