Aktualno Županija

“407 projekata za 047”!

Neobičnu tiskovnu konferenciju održao je danas župan Damir Jelić sa svojim suradnicima. Neobičnu po trajanju i po sadržaju. On je, naime, novinarima predstavio 407 projekata koje do kraja mandata planira realizirati na području naše županije, pa je stoga i naslov “407 projekata za 047”  primjeren.

Do kraja mandata, naglasio je župan Jelić,  sigurno će pola  biti gotovo, za 25 posto projekata projektna dokumentacija pripremljena i neki su već započeti, a 25 posto je “sjeme” za novi mandat

U većini je riječ o  infrastrukturnim i komunalnim projektima, te ulaganjima u domove  zdravlja, bolnice i škole, te turističke lokacije…

U Karlovačkoj županiji, koja obuhvaća pet gradova i 17 općina, suradnja na realizaciji projekata ostvarivat će se u dogovoru sa državom, te gradskim i općinskim čelnicima bez obzira iz koje stranke dolazili, rekao je župan Jelić i dodao: “Ovo je početak, u ovom trenutku nismo čak ni ekipirani da ovo sve iznesemo jer županija strateški nije bila postavljena da radi taj posao. Sad je došlo do nove strategije: od transfera novca i nekih projekata koji su rađeni, zacrtali smo biti servis servisa”.

Izjavio je i da su od ljudi sa terena dobili zeleno svjetlo za realizaciju zacrtanih projekata koji će se pratiti iz godine u godinu, a što će se i kako raditi zaključili su nakon što su on i njegovi suradnici šest mjeseci proveli u obilasku terena.

Obrana Ogulina i Karlovca danas nije bila tema tiskovne konferencije, jer je riječ o projektu u koji je uključena  država.Cilj rada na svim ovim projektima je stvaranje radnih mjesta u funkciji demografske obnove prostora županije.

Izlaganje župana Jelića potrajalo je “školski”, odnosno 45 minuta, nakon čega su uslijedila pitanja novinara.

Nakon tiskovne, župan Karlovačke županije Damir Jelić je  sa suradnicima  posjetio  Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu te obišao radionicu 45. Zimske likovne kolonije ZILIK 2018.
Upratnji ravnateljice Centra Nataše Horvat popratio je  rad umjetničke radionice slovoslike-kaligrami koju vodi Siniša Reberski, te se zadržao u druženju s umjetnikom, polaznicima radionice i djecom iz Centra.