Aktualno OG sada Ogulin

Bjelolasica – sedam godina bez napretka

Na današnji dan 2011. godine, oko sedam i trideset, gašenje požara koji je tijekom noći zahvatio kotlovnicu središnje zgrade Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, privedeno je kraju. Vatrogascima je dojavljeno da je vatra buknula u ranim jutarnjim satima, u 2.22. a kad su dolazili na požarište, temperatura je iznosila -20 stupnjeva, što im je uzrokovalo teškoće s opremom, ali su se ipak snašli. Požar je gasilo 70 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-a Ogulin, JVP-a Karlovac i dobrovoljnih vatrogasnih društava s ogulinskog područja.
U požaru je izgorjela središnja zgrada olimpijskog centra u kojoj se nalaze kabineti dijela uprave, restoran, sauna i dvorana za fitnes.

Jedan od prisutnih mještana tada je rekao:
“Vlada, a posebice tadašnji ministri Šuker i Primorac, obećali su da će uložiti “bijesne milijune”, a do danas nismo vidjeli ni kune – možda će sada netko i uložiti novac u Hrvatski olimpijski centar.”

Nažalost, od tada do danas nije se dogodilo ništa. U Bjelolasicu nitko nije uložio ni kune, ništa nije obnovljeno, a propali su i svi dosadašnji pokušaji prodaje HOC-a. Posljednji pokušaj prodaje bio je prije dva mjeseca, točnije zaključen je prije nešto više od mjesec dana, opet neuspješno.
Prošli vikend, 21. siječnja naš se čitatelj sa prijateljima uputio na Bjelolasicu, na zimski uspon iz Vrela, ski stazom do medjustanice (restorana) na Gomirkovici. Pri tome su napravili nekoliko fotografija koje su nam poslali i ponudili da ih objavimo, ako nam se učine zanimljivima. Naravno da su nam zanimljive, a vjerujemo da će i vama biti zanimljivo vidjeti kako to sada izgleda.

Žžičara Gomirkovica 3staza Vrelostaza Gomirkovica zarasla u šibljePrema međustaniciBjelolasica 1Žičara GomirkovicaŽičara Gomirkovica 2Zadnji dio staze Gomirkovicastaze Gomirkovica i BjelolasicaRestoranPrva žičara VreloPrva žičara Vrelo 2pogled s vrha staze Vrelo prema Klekupogled na naselje HOC Bjelolasica sastaze Vrelona tlu odložene sjedalice žičare propadaju

(foto:Dejan Jakšić)