Aktualno OG sada Ogulin

Noć muzeja obilježava se večeras u muzeju i Ivaninoj kući bajke

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport. Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranju nove muzejske publike.

U Zavičajnom muzeju u Ogulinu sve će početi u 18 i potrajati do 01 sat iza ponoći,  uz čaj i kuhano vino. Bit će prikazana izložba o povijesti ogulinskog sporta, gradskim sportskim velikanima i brojnim klubovima i društvima grada Ogulina.

Ivanina kuća bajke će se i ove godine pridružiti manifestaciji Noć Muzeja i dodatno naglasiti poruke koje Ivanine bajke šalju u skladu sa temom i olimpijskim geslom.