Aktualno OG sada Ogulin

Sve je više mladih članova

Sedamdesetak članova Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Rok Lomost okupilo se na redovnoj godišnjoj skupštini, na kojoj je predsjednik Mladen Petrušić govorio o onome što se do sad učinilo i što sve planiraju u ovoj godini.

Prema njegovim riječima,  Društvo okuplja skoro 200 članova i posebno ga veseli što se učlanjuje sve više mladih, pa je tako na samoj skupštini uručeno 19 novih iskaznica. Ništa manje značajno nije ni to što se priprema knjiga o radu DPD-a Sv. Rok , a taj je posao preuzela nastavnica u mirovini Ivanka Dimitrijević, uz pomoć članova uređivačkog odbora.

Imovina društva veće je od dva milijuna kuna, a lani je velik dio aktivnosti bio posvećen obilježavanju značajnijih datuma, posebno blagdana Sv. Roka  i proslavi dana Majke Božje, te organizaciji izleta.

Pomagali su članovima društva iznajmljivanjem  prostorija za njihove potrebe,  posjećivali su bolesne i nemoćne članove društva,  te  pomagali djecu sa posebnim potrebama. Također su odlučili da će sa po 500 kuna darivati svako novorođeno dijete svojih članova, te su lani za to izdvojili 1500 kuna.

Bez većih rasprava članovi Skupštine prihvatili su izvješće o radu i financijskom poslovanju, a sa nekoliko prigodnih riječi obratio im se gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović, poželjevši im uspješan rad i u budućem razdoblju.

Onaj tko još nije, a želi postati članom DPD-a Sv. Rok, može se učlaniti u  iduću nedjelju,  4. veljače, te 11. veljače, od 9 do 11 sati, u prostorijama Društva u Domu u Lomostu.